Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Nuceba'dan Referandum Sonucunun Dondurulmasına Tepki

Irak İslami Direniş Hareketi Noceba; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum sonucunu askıya alma önerisine tepki gösterdi.  

26 Ekim 2017
Nuceba'dan Referandum Sonucunun Dondurulmasına Tepki

Irak İslami Direniş Hareketi; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum sonucunu askıya alma teklifinin bir hileden ibaret olduğu için milliyetçi ve uyanık siyasetçilerin buna aldanmayacaklarını vurguladı.
 
Nuceba Hareketi Sözcüsü Haşim Musevi bu bağlamda yaptığı açıklamada; IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin İsrail rejimi bayrağının Kürt bölgesinde dalgalandığı için müzakerelerden önce özür dilemesi gerektiğini vurguladı.
 
Musevi; Barzani ile diyaloğun hükümetin hakimiyetinin korunması için en değerli şeyini takdim eden halkın iradesini yok etmek için olduğunu ifade etti.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi dün sabah yaptığı resmi bir açıklamada referandumu askıya almaya ve merkezi yönetim ile askeri çatışmaya son vermeye hazır olduğunu duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.