Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

IKBY Gayrimeşru Referandumu Dondurma Teklifinde Bulundu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak hükümeti ve dünya kamuoyuna "gayrimeşru referandumu" dondurma teklifinde bulundu.  

25 Ekim 2017
IKBY Gayrimeşru Referandumu Dondurma Teklifinde Bulundu

IKBY'den yapılan yazılı açıklamada; "Irak merkezi hükümeti ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin karşı karşıya bulunduğu tehlikeli durumun Iraklı güçlerle Peşmerge arasında çatışmaya sevk etmemesi için herkes tarihi sorumluluğu yüklenerek Irak güçleri ile Peşmergenin arasındaki kardeşliği korumalıdır. Irak güçleriyle Peşmerge arasında 16 Ekimden bugüne kadar yaşanan çatışmalar iki taraftan da kayıplar verilmesine neden oldu ki bu kanlı bir savaşa da yol açabilir ve Irak'ın bileşenleri arasındaki sosyal dokuyu dağıtabilir." ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın devamında; İki taraf arasında yaşanacak savaşın kazananı olamayacak, hatta ülkeyi viraneye çevirecektir. Buna bağlı olarak IKBY ve Irak halkının çıkarları göz önünde bulundurularak, Irak hükümeti ve dünya kamuoyuna tekliflerimizi sunuyoruz.
 
Buna göre;
 
1: Ateşkesin sağlanması ve IKBY'deki tüm askeri operasyonların acilen durdurulması
 
2: 25 Eylül'de yapılan referandum sonuçlarının dondurulması
 
3: IKBY ile merkezi yönetim arasında Irak Anayasası temelinde diyaloğa başlanması

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.