Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen Ordusundan Suudi Saldırganlara Bir Darbe Daha

Ekim ayının başından beri, Yemen ordu ve halk güçlerine bağlı keskin nişancılar, 49 Suudi kiralık askerini Cuf vilayetinde etkisiz hale getirdi.  

23 Ekim 2017
Yemen Ordusundan Suudi Saldırganlara Bir Darbe Daha

Yemen ordu ve halk güçleri, Marib vilayetine bağlı en-Necd bölgesinde Yemen'in eski ve firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi'ye bağlı güçlerin mevzilerine saldırı düzenleyerek, bazı kiralık unsurları etkisiz hale getirdi.
 
Ekim ayının başından beri, Yemen ordu ve halk güçlerine bağlı keskin nişancılar, 49 Suudi kiralık askeri Cuf vilayetinde etkisiz hale getirdi.
 
Taiz vilayetinde Suudi savaş uçaklarının fırlattığı bir misket bombasının infilak etmesi sonucu da bir Yemenli şehit olurken 3 kişi de yaralandı.
 
Yemen güçleri de Mansur Hadi'ye bağlı güçlerin Taiz'in kuzey batısındaki Cerre'deki toplanma noktalarını hedef aldı.
 
Yemen güçleri ayrıca Mansur Hadi güçleri ve el-Kaide teröristlerinin Beyza vilayetinin kuzeyindeki ilerlemesine engel olarak, bazı kiralık unsur ve teröristleri yok ederek Suudilere ağır bir darbe indirdiler.
 
Yemen birlikleri ayrıca Suudi Arabistan'ın güneyindeki Suudi askerlere ait mevzilerini bombaladılar.
 
Bu arada Suudi koalisyon savaş uçakları Yemen'in başkenti Sana'nın güneyindeki Amed ve Cerban bölgelerini cumartesi günü en az 8 kez hedef aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.