Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

DSG, IŞİD'in Rakka'daki son kalelerinden birini ele geçirdi

ABD'nin desteklediğini Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG), Rakka'da IŞİD'in son kalelerinden biri olan bir hastane binasını ele geçirdiği belirtildi. 

17 Ekim 2017
DSG, IŞİD'in Rakka'daki son kalelerinden birini ele geçirdi

DSG sözcüsü Mostafa Bali, IŞİD'in Suriye'deki 'eski başkenti' Rakka'da son kalelerinden biri olan Ulusal Hastane'nin kontrolünü kaybettiğini duyurdu.
 
Bali DSG'nin hastane binasını ele geçirmesi ardından Rakka stadyumu çevresindeki alada savaşmaya devam ettiğini söyledi.
DSG'nin başka bir sözcüsü olan Talal Selo da önceki gün yaptığı açıklamada, Rakka'yı geri almak için 'son taarruzun' başladığını, kentin neredeyse ele geçirildiğini belirtmişti.
 
Son 2 yılda hem Irak hem de Suriye'de kontrolündeki toprakların önemli bir bölümünü kaybeden IŞİD 2014'te ele geçirip 'başkent' ilan ettiği Rakka'yı kaybederse büyük bir darbe almış olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.