Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Rejim Avamiye'de Yasak Silahlar Kullandı

Suud Hanedanı güvenlik güçleri el-Avamiye halkına karşı yaptığı saldırılarda yasak silahlar kullandı.  

26 Ağustos 2017
Suudi Rejim Avamiye'de Yasak Silahlar Kullandı

Suud Rejimi güçleri kısa bir süre önce Doğudaki petrol bölgesi olan el-Avamiye şehrindeki birçok binayı tahrip etti. 
 
Bölgede yaşayanların ifadelerine göre, Rejim güçleri halka hedefsizce ateş etmektedir açılan ateş ve halkın evlerinden çıkmasına izin verilmemesi nedeniyle bölgede çok sayıda kişi şehit oldu. 
 
Arabistan'a göre ise, tüm bu uygulamalar daha önce polis kuvvetlerine yönelik eylemde bulunmuş olan silahlı kişileri ilçeden çıkarmak amacıyla yapılmaktadır. Öyle ki yerel aktivistlerin açıklamalarına göre, Arabistan güvenlik güçleri bölgede yaşayan yüzlerce kişiyi evlerini terketmeye zorladılar ve bölge halkına ait araçları kurşunladılar. 
 
Lübnanlı stratejik konular uzmanı Hişam Cabir Tasnim Haber Ajansına verdiği röportajda Suudi güçlerin bölgeye yönelik saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
 
Arabistan El-Avamiye'ye Yaptığı Saldırılarda Yasak Silahlar Kullandı 
 
Cabir şu açıklamalarda bulundu: Önce Suudi ya da onlara bağlı medya kanalları hakkında konuşmam daha iyi olacak. Bu medya kanallarının yayımladıkları şey çok ilginç ve mantık dışıdır. Bu medya kanalları el-Avamiye halkının bölgedeki teröristlere suçsuz olduklarını anlatmak amacıyla imzaladıkları mektubu yayımlıyorlar. Arabistan güvenlik güçleri el-Avamiye'deki yerleşim bölgelerine saldırdı ve bölgedeki sivilleri kana boyadı ve onlara karşı yaptığı saldırılarda yasak silahlar kullanmaktadır. Bu nedenle gerçek bu medya kanallarının yaptığı yayınların çok dışındadır. Aslında el-Avamiye'ye yönelik kuşatma ve Suudi rejimin bölgedeki evleri tahrip etme, bölgeye yönelik saldırıları ve bu rejimin halka karşı kullandığı kimyasal silahlarla ilgili haberleri takip eden herkes hayretler içinde kalır. 
 
Lübnanlı stratejik konular uzmanı daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: El-Avamiye'de yaşayan sade vatandaşların terörist olarak ilan edilmesi Suud Hanedanı tarafından yapıldı öyle ki bölgede yaşayan halk asırlardır huzur içinde yaşamaktaydı ve bölgede bugüne kadar hiç silah bulunmadı. 
 
Uluslararası camia Siyonist Rejim'in cinayetleri karşısında sessiz kaldığı gibi Suud Hanedanının cinayetlerini de görmezden gelmektedir. 
 
Hişam Cabir son olarak uluslararası camianın Suud Hanedanının cinayetlerini görmezden gelmesine değinerek şunları söyledi: Siyonist Rejim'in Filistin'de işlediği cinayetlere sessiz kalan uluslararası camia bu cinayetler karşısında da sessizliğini koruyor. Siyonistler sahip oldukları lobilerin yardımıyla uluslararası camiayı susturmaktadır ve Suudiler de sahip oldukları servetle bu işi yapıyor ancak beklenen uluslararası camianın kendine gelerek Arabistan'ı bu cinayetler nedeniyle sorgulamasıdır. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.