Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Rejim Şii Camisini Tamamen Tahrip Etti

Arabistanlı aktivistler Şii bölgesi el-Avamiye'de bulunan Aynu-l Huseyn camisinin Suudi askerlerce tamamen tahrip edildiğini açıkladı.  

26 Ağustos 2017
Suudi Rejim Şii Camisini Tamamen Tahrip Etti

Suudi birlikler Şii bölgesi olan el-Avamiye'deki Aynu-l Huseyn camisini tamamen yıktı. 
 
Suudi Arabistan'ın Şii bölgesi olan el-Avamiye'ye yönelik şiddetli saldırıları 3 aydır devam ediyor ve bu süre boyunca bölgede yaşayan yaklaşık 20 vatandaş Suudi askerlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu. 
 
Bugüne kadar el-Avamiye'deki halktan yüzlerce kişi Suudi askerlerce yapılan hava topu saldırıları ve bu rejim tarafından elektriklerinin kesilmesi nedeniyle civar köylere göç etmek zorunda kaldı.
 
Petrol kuyularına sahip, petrol rafinerileri bulunan ve aynı zamanda Şiilerin yaşadığı bir bölge olan el-Avamiye 2011 yılından bu yana ülkedeki halkın adaletsizlik, haksız kazanç nedeniyle Halife Hanedanı karşıtı gösterilere sahne olmaktadır ancak Suud Rejimi gösterileri şiddet kullanarak bastırmıştır. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.