Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Arap Birliği Sonunda Sessizliğini Bozdu

Arap Birliği Genel Sekreteri, Yemen konusunda 3 yıldır süren sessizliğini bozdu ve ülkenin veba salgını gölgesindeki insani durumunu vahim olarak tanımladı. 

12 Ağustos 2017
Arap Birliği Sonunda Sessizliğini Bozdu

Yemen'de Veba salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin artmasından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi ancak Yemen'de tüm bu yaşananlar Suudilerin liderliğindeki koalisyonun 3 yıldır devam eden saldırılarının bir sonucudur.
 
Yemen'de bugüne kadar Veba salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1900'e ulaştı.
 
Birleşmiş Milletler, Yemen'de Veba salgınına yakalanan ve yakalanması muhtemel olan kişi sayısının 300 bin olduğunu açıkladı.
 
Arap Birliği Genel Sekreteri Sözcüsü Mahmut Afifi, yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi: Ebulgayt, Birleşmiş Milletler'e bağlı insan hakları ve sağlık kuruluşları tarafından verilen bilgilerden dolayı tedirgin ancak Veba salgınına yakalananların sayısının bu kadar artmasının nedeni bu bölgelerde acil önlem tedbirlerin alınmamasıdır. Ebulgayt'ın Yemen'deki durumla ilgili görüşü; ülkedeki durumla ilgili güvenlik komisyonunun 2216 kararına istinaden sağlık alanında bir politika oluşturulması, ülke genelinde milli diyalog sağlanması ve Fars Körfezi Arap ülkelerinin Yemen'deki durumun çözümü için hazırladıkları planın uygulanması yönündedir.
 
Afifi, ayrıca Amerika liderliğindeki koalisyonun Yemen'e 3 yıldır devam eden saldırıları sonucu ülkede meydana gelen yıkımlar, ölümler ve insani dramlara işaret etmeksizin Ensarullah ve taraftarlarını tüm bu yaşananların sorumlusu olarak göstermeye çalışarak şunları söyledi: Onlar Yemen'de yaşanan kötü olayların ve bu ülkenin çözüm için sunulan önerilere karşı çıkması nedeniyle yaşadığı tüm parçalanmaların sorumludur.
 
Suud hükumeti 3 yıl önce kurduğu koalisyon kapsamında Yemen'e karşı kapsamlı bir savaş başlattı ve bu savaşta bugüne kadar yaklaşık 8 bin kişi öldü ve binlerce kişi yaralandı, ülkedeki altyapı zarar gördü, milyonlarca kişi evsiz kaldı ve ülkede salgın hastalıklar ve kıtlık başladı.
 
Yemen'deki hastanelerin ve sağlık kuruluşların yarısı şuan kapalı durumdadır ve geriye kalan hastane ve sağlık kuruluşlarında ise ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanmaktadır.
 
Veba salgınına yakalananların sayısı öyle bir noktaya ulaştı ki artık hastaneler hastalarla dolmuş durumdadır. Bu hastaların sayısı o kadar çoktur ki doktorlar kurulan çadırlarda ve hatta yerlerde dahi hasta tedavi etmek zorunda kalıyor.
 
Yine Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNİCEF) de, Yemen savaşında 4 milyon 500 bin öğrencinin okula gidemediğini açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.