Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'in Çıkarlarını Korunmak İçin Suriye ve Irak'ı Parçalamak İstiyorlar

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı bir kez daha Bağdat?ın Irak Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı amacıyla yerel Kürt yönetimi tarafından referandum düzenlenmesine karşı çıktı. 

02 Ağustos 2017
İsrail'in Çıkarlarını Korunmak İçin Suriye ve Irak'ı Parçalamak İstiyorlar

Bağdat yönetiminin muhalefetine rağmen Irak Kürdistan’ı yerel yönetimi ve siyasi partileri 30 Temmuz tarihinde Bağdat yönetimi ile görüşmelerde bulunması amacıyla bir heyete oluşturdu.
 
Öte yandan Lübnan el-Mayadin televizyonuna konuşan Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri Maliki, Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı amacıyla düzenlenmek istenen referandumun kesinlikle her hangi yasal bir desteğinin bulunmadığını belirterek, Avrupa, Amerika, İran İslam Cumhuriyeti, Türkiye ve Arap ülkelerinden hiç birinin bu referandumu kabul etmediklerini söyledi.
 
Bazı kesimlerin, Suriye ve Irak’ın parçalanması yönünde komplo hazırlamakta olduklarını ve bunun amacının ise İsrail’in çıkarlarının korunması olduğunu belirten Nuri Maliki, Irak ve Suriye ordusunun son zaferleri ve Fars körfezi Arap yönetimleri arasında baş gösteren anlaşmazlıklar ardından teröristlerin ağır yenilgileri sonrası bölgede denklemlerin Bağdat ve Şam yönetimleri yararına değiştiğini bildirdi.
 
Öte yandan Mehr Haber Ajansı’na konuşan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, “IKBY’in bağımsızlığı Kürt halkını zarara uğratacak ve asla yararlı bir girişim olmayacaktır” dedi.
 
İbadi, “Bu yasa dışı karar IKBY’e yönelik ciddi derecede tehlike oluşturacak ve olumlu sonuca varamayacaktır. Ayırca mevcut sorunları daha da arttıracağı için buna tamamen karşıyız. Biz, Kürtler de dahil Irak’taki tüm etnikler ve gruplara saygı duyarız, fakat herkesin oy birliğiyle kabul görülen anayasa çerçevesinde hareket edilmesinden yanayız. IKBY’in bağımsızlığı Kürt halkını zarara uğratacak ve asla yararlı bir girişim olmayacaktır. Bu bölgenin hangi sorunu Bağdat’tan ayrılarak son bulacaktır!?” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.