Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen'den Ateşkes Teklifi

Yemen Yüksek İnkılap Komitesi Başkanı, Suudi Arabistan rejiminden savaşa ara vermesini ve bu haram ayda tüm Yemen?de ateşkes icra etmesini istedi. 

01 Ağustos 2017
Yemen'den Ateşkes Teklifi

Yemen el-Mesire televizyonunun bildirdiğine göre Yemen Yüksek İnkılap Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi kendi Facebook özel sayfasında, Arabistan yönetiminden ateşkesi kabul etmesini, Yemen ablukasına son vermesini ve Yemenli hacıların Hac törenine katılmaları iznini vermesini istedi.
 
Haram aylarda savaşmanın haram olduğunu belirten Yemen Yüksek İnkılap Komitesi Başkanı, Yemenli hacıların Hac menasikinden alıkonulması sorumluluğunun Arabistan’a ait olduğunu, Yemen’e yönelik sürdürülen abluka nedeniyle ülkede açlık ve salgın hastalıkların gittikçe yaygınlaşmakta olduğunu bildirdi.
 
Yemen Yüksek İnkılap Komitesi Başkanı el-Husi, Suudi rejiminin Yemen’e karşı savaş başlattığını ve şimdi de muhtelif yersiz bahanelerle bu savaşın sonlandırılmasına engel olmaya çalıştığını bildirdi.
 
Parstoday

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.