Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerika Suriye'de Hastaneyi Bombaladı

Amerikan koalisyonunun Deyrazor ilinde bir hastaneyi bombalaması sonucu en az 6 sivil hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. 

31 Temmuz 2017
Amerika Suriye'de Hastaneyi Bombaladı

ABD komutasında IŞİD’e karşı savaştığını iddia eden ve uluslar arası kanun kararlarınca hiçbir meşruluğu olmayan koalisyon uçakları Deyrazor İlinin doğu kırsalı Albukemal kentinde hastane ve hizmet kurumlarını bombaladı.
 
Yerel kaynaklar SANA’ya açıklamalarında; ABD koalisyonuna tabi Albukemal kentinde Ayşe Hastanesi, Kulüp ve Şehitler Bulvarını bombaladıklarını belirtti. Kaynaklar bombardımanda aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 10 vatandaşın da yaralı düştüklerini belirtirken, altyapı ve hizmet binalarında büyük hasarın meydana geldiğini açıkladı.
 
Amerikan koalisyonu şimdiye kadar çok sayıda Suriyeli sivilin kanını Deyrazor, Rakka ve Halep illerinden akıtmıştır.
 
Şam, defalarca ABD’nin sivilleri bombalaması konusunda uluslararası örgütlere itirazlarda bulunmuştur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.