Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Laricani: ABD Ambargoları Nükleer Anlaşmaya Aykırı

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD kongresinde İran aleyhine onaylanan kararların Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ve nükleer anlaşmaya aykırı olduğunu söyledi. 

27 Temmuz 2017
Laricani: ABD Ambargoları Nükleer Anlaşmaya Aykırı

Bir gurup Lübnanlı milletvekili ile Tahran’da görüşen Laricani, ‘’Eğer dün İran ve Rusya aleyhine Kongrede onaylanan ambargoların metnine bakarsak bu ambargoların ABD’nin direniş ekseni karşısındaki kininden olduğunu görebiliriz’’ dedi.
 
Lübnan direnişinin Ersal bölgesindeki zaferlerinin yıldönümünü kutlayan Laricani, ‘’Direniş güçlerinin teröristleri bastırması değerli bir harekettir ve tarihte kalacaktır’’ dedi.
 
Bazı maceracı ülkelerin direniş güçleri ile karşı karşıya gelmeye çalıştıklarını ifade eden Laricani, ‘’Direniş cephesi özellikle Lübnan Hizbullah’ının durumu geçmişten farklıdır ve bugün direnişin bölgesel konumu açıktır’’ dedi.
 
Direniş cephesinin zaferlerinin artması ile birlikte bu cephe aleyhindeki düşmanlıkların da artacağını ifade eden Laricani, günümüzdeki bir çok davranış ve uygulamanın direniş eksenine duyulan kinden dolayı olduğunu ve bundan dolayı bazı bölge ülkelerinin ABD yardımı ile Lübnan Hizbullah’ına ambargo sözünü ortaya attıklarını söyledi.
 
ABD Kongresinde dün onaylanan tasarının nükleer anlaşmaya aykırı olduğunu ifade eden Laricani, ‘’Tüm bu kararlar ve tasarılar, ABD’nin bölgedeki terörizm krizini çözmek istemediğini göstermektedir. ABD bu ambargolarla fiilen teröristlerle mücadele eden ülke ve güçlere saldırmaktadır ve bu onların zararına olacaktır’’ dedi.
 
İran’ın direniş eksenine destek ve teröristlerle mücadelede azimli olduğunu ifade eden Laricani, ‘’Bu İslami ve insani bir görevdir zira teröristlerin Müslümanların haysiyetini zedelemekteler’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.