Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hamas'tan Arabistan'a Sert Çıkış

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Arabistan?ın Cezayir Büyükelçisinin Hamas aleyhindeki açıklamasını kınayarak, ?bu gibi açıklamalar İslam ve Arap ümmetinin ülküleri ve değerlerinden uzaktır? dedi. 

15 Temmuz 2017
Hamas'tan Arabistan'a Sert Çıkış

Hamas’ın işgale karşı mücadele eden meşru direniş hareketi olduğu belirtilen bildiride, Hamas’ın ve diğer direniş gruplarının Mescid-i Aksa’yı savunmada en ön safta yer aldığı belirtildi.
 
Bildiride ayrıca, Suudi Arabistan Büyükelçisi’nin bu açıklamaları Filistin davasına ve halkına aşık, bir milyon şehidin başkenti Cezayir’de yapmasının şaşırtıcı olduğu dile getirildi.
 
Hamas hareketi, Suudi Arabistan’ı Filistin davasına ve halkına yönelik duruşuna ve tarihine zarar veren bu tür açıklamalara son vermeye davet etti.
 
Suudi Arabistan’ın Cezayir Büyükelçisi Sami Bin Abdullah el-Salih Hamas akımını bir terör örgütü olarak nitelendirerek, açıklamasının devamında Hamas’ın bölgede sorun oluşturmak için çabaladığını iddia etmişti.
 
Suudi rejimi’nin Cezayir Büyükelçisi Hamas akımını komploları yöneten ve sorun oluşturan bir örgüt olduğunu da iddia etmişti.
 
el-Salih Hamas akımının terörizm listesinde yer aldığını ve direnişin bir tek Filistin Kurtuluş cephesine ait olduğunu söylemişti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.