Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mescid-i Aksa'da Barikatlar Önünde Cuma Namazı

İsrail polisi, Mescid-i Aksa?da sabah yaşanan saldırının ardından Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin?i gözaltına aldı. Olayın ardından 50 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa?da cuma namazı kılınmasına izin verilmezken, insanlar namaz kılmak için sokakları doldurdu. 

15 Temmuz 2017
Mescid-i Aksa'da Barikatlar Önünde Cuma Namazı

Kudüs Müftüsü Hüseyin’in oğlu Ömer Hüseyin, “İsrail polisi Şeyh Hüseyin’i zor kullanarak gözaltına aldı ve bilinmeyen bir yere götürdü” dedi.
 
Ömer Hüseyin, babasının, Mescid-i Aksa’nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı’nda toplanan Filistinlilere cuma namazını kıldırmak üzere bölgeye geldiği sırada gözaltına alındığını ifade etti.
 
50 YIL SONRA MESCİD-İ AKSA’DA BİR İLK
 
sputnikin verdiği haberde; İsrail polisi, sabah saatlerinde silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 2 Filistinli’yi Mescid-i Aksa’nın giriş kapısında, bir Filistinli’yi de Aksa’nın avlusunda öldürdüğünü, saldırıda yaralanan 2 İsrail polisinin de hastanede öldüğünü açıklamıştı.
 
Açıklamada, Mescid-i Aksa’nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü’nün bugün Aksa’da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.
 
1967’en beri ilk kez Mescid-i Aksa’da cuma namazının yasaklandığına dikkat çekildi.
 
ŞEHRİN ÜZERİNDE POLİS HELİKOPTERLERİ
 
Polis ayrıca Aksa’nın da içinde bulunduğu şehrin surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapattı.
 
Çok sayıda İsrail polisinin şehrin giriş kapılarında konuşlandığı ve şehrin üzerinde polis helikopterlerinin uçtuğu gözlendi.
 
Polis, şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurdu.
 
Öte yandan binlerce Kudüslü Müslüman, Mescid-i Aksa’ya alınmamaları üzerine Kudüs’ün Selahaddin Caddesi’nde cuma namazı kıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.