Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dışişleri Bakanlığı'ndan Musul Açıklaması

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Musul?un IŞİD?den kurtarılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, ?Ekim 2016?dan beri sürdürülen operasyonun başarıyla sonuçlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz? değerlendirmesinde bulundu. 

11 Temmuz 2017
Dışişleri Bakanlığı'ndan Musul Açıklaması

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irak’ın en büyük 2. kenti olan ve haziran 2014’ten bu yana IŞİD işgali altındaki Musul’un kurtarılması için sürdürülen askeri operasyonun başarıyla sonuçlanmış olmasından memnuniyet duyulduğu belirtildi.
 
Açıklamada “DEAŞ terör örgütünün işgali altında bulunan Musul’un kurtarılması için Ekim 2016’dan bu yana sürdürülen askeri operasyonun başarıyla sonuçlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 
?Açıklamada, ‘vahşi terör eylemleriyle Türkiye’yi de hedef alan DEAŞ’ın Irak’taki mezaliminin en büyük kurbanları arasında yer alan farklı dini, mezhebi ve etnik gruplardan oluşan Musul halkının acılarının paylaşıldığının’ da altı çizilerek şunlar kaydedildi:
 
“Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi DEAŞ sonrası dönemde de Musul halkının yanında olacağını vurguluyoruz. Bundan sonraki süreçte, DEAŞ ve diğer radikal örgütlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayan olumsuzlukların bertaraf edilmesine ve Musul’un yeniden imarına yönelik faaliyetlere katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.?”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.