Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

'ABD, PYD Kontrolündeki Bölgelere 7 Ayrı Askeri Üs Kurdu'

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, ABD?ni Fırat nehrinin doğusunda 6 askeri havaalanı ve bir üs kurduğunu, bunlardan en önemlisinin Kobane?de kurulan askeri havaalanı olduğunu söyledi. 

07 Temmuz 2017
'ABD, PYD Kontrolündeki Bölgelere 7 Ayrı Askeri Üs Kurdu'

Türkiye tarafından Afrin’e yönelik askeri harekat başlatılacağı tehditleri sürerken YPG Genel Komutanı Sipan Hemo geçtiğimiz gün açıklama yaptı.
 
Suudi Arabistan merkezli Al-Sharq al-Awsat‘ın aktardığına göre Sipan Hemo, ”ABD, Haseke’de iki, Kamışlı’da bir, Malikiye’de (Derik) iki ve bir tane de Türkiye sınırındaki Tel Abyad’da havaalanı ve Menbic’de bir askeri ekip merkezi kurdu.” şeklinde konuştu.
 
Hemo, ABD öncülüğündeki koalisyonun kurulan havaalanları ve askeri üste 1.300 askeri personel konuşlandırdığını söyledi.
 
FarsNews‘te yer alan habere göre, birkaç gün önce ÖSO’nun siyasi danışmanlarından Ebu Yakub, ABD öncülüğündeki koalisyonun, Deyrezzor il sınırı yakınlarında, Haseke’nin güneybatısında ÖSO militanları için bir askeri üs kurmak üzere olduğunu açıkladı.
 
Ebu Yakub, ABD’nin Ürdün’le birlikte silahlı eğitim vererek Suriye’nin güneyindeki Tanf sınırına konuşlandırdığı ÖSO’ya bağlı ”Devrim Komandoları Ordusu”ndan 100 militanın, askeri ekipmanlarıyla birlikte ABD’nin Haseke’nin güneybatısındaki Şeddadi kasabasına inşa edeceği bu yeni askeri üsse konuşlandırılacağını ifade etti.
 
Öte yandan Şeddadi kasabasının Deyrezzor bölgesindeki petrol kuyularına yakın olduğu söylenirken ABD’nin ÖSO militanları için Suriye’nin güney sınırındaki Tanf ve Zakaf bölgelerinde iki ayrı askeri üs tahsis ettiği biliniyor.
 
Moskova ise ABD’nin güney Suriye’deki askeri birikiminin uluslararası hukuk normlarını ihlal ettiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.