Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM'den ABD'nin Suriye İddiasına Tepki

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü, Amerika?nın Suriye hükumetinin kimyasal silah yapmaya hazırlandığı iddialarıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: Biz meydana gelmemiş bir olay için değerlendirme yapmayız. 

29 Haziran 2017
BM'den ABD'nin Suriye İddiasına Tepki

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü Stephan Dujarric, Amerika’nın Suriye ile ilgili iddialarına tepki olarak şu açıklamalarda bulundu: Henüz meydana gelmemiş bir olay için değerlendirme yapmak istemiyoruz. Biz usulüne uygun olarak şunu vurguluyoruz, her türlü kimyasal silah kullanımı şiddetle kınanmaktadır ve uluslararası kanunlar kapsamında araştırılmalıdır.
 
Dujarric daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antony Guterres, geçmişte Suriye’de Han Şeyhun’a yapılan kimyasal saldırıyı şiddetle kınamıştı ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ve Ortak Çözüm Kurulu gibi BM bünyesindeki kurumlar, kimyasal silah konusunu araştırmakla yükümlüdür.
 
Amerika Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, salı günü yayımladığı bildiride şu iddialara yer verdi: Amerika, Suriye Ordusunun binlerce günahsız sivilin ölümüne neden olacak yeni bir kimyasal saldırıya hazırlanıyor olabileceğini düşünmektedir.
 
Buna karşın, Suriye hükumeti Amerika’nın Suriye hükumetine karşı kimyasal silah kullanmaya hazırlanma iddialarını yalanladı.
 
Suriye Uzlaşma Bakanı Ali Haydar şu açıklamalarda bulundu: Şam hiçbir şekilde hiç kimseye karşı hatta teröristlere karşı bile kimyasal silah kullanmadı ve kullanmayacaktır.
 
Öte yandan, Rusya Federal Parlamentosu Güvenlik Şurası ve Savunma Komitesi Başkanı Frants Klintseviç, Amerika’nın Suriye Ordusuna karşı yeni bir saldırı için ortam hazırlamaya çalıştığı konusunda uyardı. 
Amerikan Beyaz Saray sözcüsünün Suriye’ye karşı yeni iddialarıyla ilgili olarak uyarıda bulunarak şu ifadeleri kullandı: Amerika, Suriye’ye yapacağı yeni saldırıyı Suriye’de kimyasal saldırı olduğu bahanesiyle yapacak. ABD, bu bahaneyle Suriye’ye askeri müdahalede bulunacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.