Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Barzani'nin Bağımsızlık Düşüncesi Gerçekleşmeyecek"

?Bizler bir defa da olsa Barzani?nin ülkesine sadık bir açıklama yapmasını görmek istiyoruz.Barzani'nin bu düşüncesi asla gerçekleşmeyecek,bunu nedenmi söylüyorum, bu sözlere başta Irak kürtleri olmak üzere Iraklıların tamamı karşıdır.  

09 Mart 2017

Irak Nüceba Hareketi Sözcüsü Haşim el Musavi Tasnim Haber Ajansında gerçekleştirdiği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan ve ABD’nin ülkesine yakınlaşma sinyali olarak değerlendirilen son gelişmeleri  “mutsuz ve sonuçsuz bir nikahmışcasına sonu olmayacak” şeklinde değerlendiren el Musavi, Musul Operasyonu sonrası ABD askerinin Irakta kalıp kalmayacağına ilişkin soruyu ” ABD yada başka herhangi bir ülkenin askerinin Irak’ta operasyonel anlamda bulunmasını istemiyoruz” şeklinde yanıtladı. Iraklı sözcü, Barzaninin bağımsızlık açıklamalarınada tepki gösterdi.
 
Irak Nüceba Hareketi Sözcüsü Haşim el Musavi Tasnim Haber Ajansında gerçekleştirdiği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan ve ABD’nin ülkesine yakınlaşma sinyali olarak değerlendirilen son gelişmeleri  “mutsuz ve sonuçsuz bir nikahmışcasına sonu olmayacak” şeklinde değerlendirdi, Musevi “Bağdat’ın Suudi Ararbistan ve ABD ilişkileri mutsuz ve sonuçsuz bir nikahmışcasına hiç iyi bir sonu olmayacak. Biz ABD ve Suudi Arabistan’ın, Irak’ta varolan siyasi gerçekleri gözönünde bulundurarak siyaset üretmelerini bekliyoruz.  Bu ülkeler Irak’ın siyasi durumuna uygun tavır göztermelidirler aksi halde bunu gözetmeyen her girişim beyhudedir.” Şeklinde konuştu.
 
Musavi, Musul Operasyonu sonrası ABD askerinin Irakta kalıp kalmayacağına ilişkin soruyu “Biz ABD yada başka herhangi bir ülkenin askerinin Irak’ta operasyonel anlamda bulunmasını istemiyoruz. Böyle bir durumun olması durumunda buna kesinlikle müsade etmeyeceğiz. Danışman olarak bulunmaları bunun dışındadır ve onlarında yetki ve sorumlulukları Bağdat hükümeti tarafından kesin bir şekilde belirlenmiştir.” Şeklinde yanıtladı.
 
Iraklı sözcü, Barzaninin bağımsızlık açıklamalarınada şu sözlerele tepki gösterdi.    “Bizler bir defa da olsa Barzani’nin ülkesine sadık bir açıklama yapmasını görmek istiyoruz.Barzani'nin bu düşüncesi asla gerçekleşmeyecek,bunu nedenmi söylüyorum, bu sözlere başta Irak kürtleri olmak üzere Iraklıların tamamı karşıdır. Şunu da ifade etmeliyim ki Barzani yönetimi ekonomik anlamda oldukça sıkıntıdadır ve bu sıkıntıların altından kalkamayacaktır. Bizcee “Bağımsızlık” Barzaninin hiç bir zman gerçekleşmeyecek rüyasıdır.”  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.