Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"ABD Suriye'yi Bölmek İstiyor"

CHP?nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Tesnim Haber'in sorularını cevaplandırdı. Yılmaz:"Bölgede bir Kürt devletinin kurulacağı gerçeğini görmezden gelemeyiz. ABD Suriye'yi bölmek için çalışıyor." 

10 Ocak 2017

CHP’nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Tesnim Haber ajansının sorularını yanıtladı.
 
Yılmaz'ın röportajının satır başları şöyle
 
- “AKP hükümetlerinin komşularla sıfır sorun politikasının iflas ettiğini ve sürdürülemez olduğunu kendileri de kabul ediyor.”
 
- “Bir düzeltme çabası söz konusu. Şam ile doğrudan olmasa da dolaylı olarak, Irak ve İran kanalı ile bir yakınlaşma söz konusu.”
 
- “ABD, Suriye’nin bütünlüğünü ayrıştıracak unsurlarla hareket etmeye başladı. Bu da Suriye’nin geleceği açısından gerçekten ürkütücü bir tablonun ortaya çıkmasına yol açabilir.”
 
- “Türkiye’nin hiçbir şekilde radikal unsurlarla hareket etmemesi gerektiğini hep söylüyoruz.”
 
- “İncirlik Üssü egemenliği Türkiye’ye ait olan bir üs.”
 
- “İran’la ilişkileri son derece önemli buluyorum. Daha doğrusu biz bölgede Kürtler, Araplar ve Farslar ile kadim ilişkiler geliştirmeliyiz. ‘Kazan kazan’ politikası olmalı.”
 
- “Bölgenin barışı için İran’ın çok büyük katkılar sunacağına şahsen inananlardanım.”
 
- “Maalesef terör olayları Türkiye’yi ciddi manada zorluyor. Türkiye’de can ve mal güvenliği tam manasıyla var diyemiyoruz.”
 
- “Biz hiçbir surette Türkiye’de herhangi bir siyasi partinin mezhepçilik yapmaması gerektiğine inananlardanız. Bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Türkiye’nin seküler karakterini güvenlik açısından sibop olarak düşünüyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.