Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erdoğan : Yeni Bir Darbe Girişimi Mümkün

Darbe girişimi konusunda birçok istihbarat açığı bulunduğunun bariz olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın zamanda yeni bir yapıya kavuşacak ordunun 'taze kana' sahip olacağını ifade etti. 

22 Temmuz 2016
Erdoğan : Yeni Bir Darbe Girişimi Mümkün

Ordunun darbe girişiminden birçok şey öğrendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dikkatsiz olmayı kaldıramayız" dedi. Yeni bir darbe girişiminin mümkün olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "Ancak bu sefer kolay olmayacak, şimdi daha tetikteyiz" diye konuştu.
 
Reuters’a konuşan Cumhurbaşkanı, olağanüstü hali ilk 3 aydan sonra uzatmak için herhangi engel bulunmadığını kaydetti. Erdoğan, diğer partilerle varılacak işbirliği sonucunda kısmi anayasa değişikliğinin mümkün olduğunu dile getirdi.
 
'S&P'NİN KARARI POLİTİK, DARBENİN YANINDA SAF TUTTULAR'
 
Türk mali piyasalarının likidite problemi çekmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin notunu düşürülmesi yönündeki Standard & Poor’s kararını da eleştirerek şunları ifade etti:
 
"S&P’nin not düşürme kararı politiktir ve derecelendirme ajansının demokrasinin değil darbenin yanında saf tuttuğunu gösterir. Eğer Moody’s de S&P’yi takip ederse, bu objektif bir karar olmaz."
 
'10.400 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 4 BİN 60 KİŞİ TUTUKLANDI'
 
15 ve 16 Temmuz'da darbenin girişimcileri haricinde 246 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 185 kişinin de yaralandığını aktaran Erdoğan, 10 bin 400 kişinin gözaltına alındığını, 103’ü general 4 bin 60 kişinin tutuklandığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.