Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Anbar'da Stratejik Kasaba Işid'ten Temizlendi

Anbar'daki stratejik Hit kasabasının yoğun çatışmalardan sonra IŞİD'den alındığı açıklandı 

15 Nisan 2016
Irak Anbar'da Stratejik Kasaba Işid'ten Temizlendi

Irak ordusu’nun IŞİD ile yaklaşık bir aydır süren çatışmaların ardından, Anbar eyaletinde stratejik önemdeki Hit kasabasını geri aldığı belirtiliyor. Ordu yetkilileri, terörle mücadele timinin Hit'i "tamamen kurtardığını" açıkladı.
 
BBC’de yer alan habere göre Irak Terörle Mücadele Timi Komutanı Abdulgani al Asadi, Çarşamba gecesi başlattıkları son saldırıya, uluslararası koalisyonun da havadan destek verdiğini belirtti.
 
Hit kasabasını geri almak için Mart ayı ortasında başlatılan operasyon, Irak ordusunun Anbar eyaletinde kontrolü yeniden kazanma mücadelesinin en önemli ayaklarındandı. Irak'ın başkenti Bağdat'ın 150 kilometre batısında bulunan Hit aynı zamanda, IŞİD'in Irak ve Suriye'deişgal ettiği bölgeler arasındaki ikmal hattı üzerinde.
 
Kasaba Ekim 2014'te IŞİD işgaline uğramıştı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.