Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Işid'in Avrupa'daki Uyuyan Hücreleri Uyandı

Avrupa?daki istihbarat kuruluşlarına göre, IŞİD Avrupa?da özellikle Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde 2012?den bu yana yapılandırdığı ?uyuyan hücrelerinin? saldırıları için düğmeye bastı. 

31 Mart 2016
Işid'in Avrupa'daki Uyuyan Hücreleri Uyandı

IŞİD’in 2012 tarihli ve 99 sayfa uzunluğundaki ‘Roma’dan Siyah Bayraklar’ başlıklı manifestosunda, Avrupa’daki üyelerine Suriye’ye gidip askeri eğitim alma ve uyuyan hücreler kurma talimatı verdiği belirtiliyordu. 
 
2015’te Avrupa istihbaratının eline geçen belgeye göre, Suriye’de eğitim alan ‘deneyimli cihatçıların’ Avrupa’ya dönerek, Batı ülkelerinin Müslümanlara saldırılarının intikamı ve cihat için terör saldırıları düzenlemesi planlanıyordu.
 
‘PARİS VE BRÜKSEL SALDIRILARI, UZUN SÜRELİ BİR PLANIN PARÇASI’
 
Belgede, bu eğitimli teröristlerin Avrupa istihbarat servislerinin gözleri önünde hızlıca Suriye’den ülkelerine dönmesi ve IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin talimatıyla Avrupa’da terör saldırılarına başlaması öngörülüyordu.
 
Avrupa istihbaratına göre, Paris ve Brüksel saldırıları uzun süredir Batı’ya saldırı hazırlığı yapan IŞİD’in Avrupa’daki uyuyan hücrelerinin uyandığını gösteriyor.  Saldırılar sonrasında Avrupa’nın Müslüman topluluklarla ilgili yeterli istihbarat çalışması yapmaması eleştirilirken, Uluslararası Radikalleşme Çalışmaları Merkezi Direktörü Peter Neumann, Brüksel ve birçok Avrupa ülkesinde, özellikle de göçmenlerin yoğun olduğu gettolarda, ekonomik eşitsizlik ve ayrımcılık nedeniyle radikalleşme düzeyinin giderek arttığına dikkat çekti.
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.