Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Siyonistler Çıkardıkları Yeni Yasayla, 14 Yaşından Küçük Çocuklara Hapis Cezası Verebilecek

ABD'li sosyolog James Petras, İsrail'de hazırlanan ve 14 yaşından küçük Filistinli çocuklara hapis cezası verilmesini öngören yasa tasarısının uluslararası normlara aykırı olduğunu söyledi. 

31 Mart 2016
Siyonistler Çıkardıkları Yeni Yasayla, 14 Yaşından Küçük Çocuklara Hapis Cezası Verebilecek

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked tarafından parlamentoya sunulan tasarı, mahkemelere cinayetle suçlanan 14 yaş altındaki çocuklara hapis cezası verme hakkı tanıyor. Tasarıya göre, cezaya çarptırılan çocuklar 14 yaşına kadar bir merkezde tutulacak ve sonrasında cezaevine nakledilecek.
 
'AMAÇ FİLİSTİNLİLERİ BASKI ALTINA ALMAK'
 
İsrail'de hazırlanan yasa tasarısını RT'ye değerlendiren James Petras, "İsrail yönetimi, Filistinlileri takip etmeyi ve baskı altına almayı hedefliyor. Bu yasa sayesinde Tel Aviv yönetimi, istediği herkesi mahkemeye gerek görmeden hapse atabilir" dedi.
Petras, yasanın özellikle Filistinli çocukları hedef alacağından emin olduğunu vurguladı.
 
Kasım 2015'te Küdus'te biri 12, diğer ise 13 yaşında olan iki Filistinli çocuk bir güvenlik görevlisine saldırmıştı. Saldırının ardından 14 yaş altındaki çocuklar için cezai koşulları değiştiren bir yasa tasarısı düzenlenmesi gündeme gelmişti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.