Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ankara'da Yine Hain Saldırı

Ankara?da, 10 Ekim ve 17 Şubat?ın ardından son beş ayda üçüncü büyük patlama yaşandı. Güven Park?taki son saldırıda bombalı aracın iki otobüsün arasında patlatılması sonucu 34 kişi hayatını kaybetti. 

14 Mart 2016
Ankara'da Yine Hain Saldırı

Ankara'nın merkezi olarak bilinen Kızılay Meydanı'nda saat 18.45'te bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre 34 vatandaş yaşamını yitirdi. Patlamada aralarında durumu ağır olan 19 kişi dahil 125 vatandaş da yaralandı. 
 
BEŞ ARAÇ ALEV ALDI 
 
Can pazarının yaşandığı canlı bomba saldırısının görgü tanıkları, patlamanın Güvenpark otobüs duraklarının bulunduğu noktada bir halk otobüsüne arkadan çarpan bir araçla gerçekleştirildiğini belirttiler. Şiddetli patlama ile birlikte  halk otobüsü ve olay yeri yakınındaki 5 araç alev aldı. Hain saldırı sonucunda bomba yüklü aracın çarptığı halk otobüsündeki yolcular ve durakta bekleyen vatandaşlardan 30'u olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralılar Numune, İbn-i Sina, Hacattepe üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Hastaneleri ile aralarında Güven Hastanesi'nin de bulunduğu 10'a yakın hastaneye sevk edildiler.  
 
İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİ 
 
İkinci bir patlama ihtimaline karşı olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, patlamanın yaşandığı noktanın çevresinde 300 metrekarelik bir güvenlik şeridi oluşturdu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6 savcıyla bir ekip oluştururken, RTÜK yayın yasağı getirdi. Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı da sosyal medyaya erişim yasağı yönünde karar aldı.
 
İNSANLIK YOKSUNLARI
 
Başbakan Davutoğlu, “Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş insanlık ve vicdan yoksunu katilleri lanetliyorum. Hain odaklar en ağır cezayı alacak" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıya ilişkin taziye mesajında  "Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş insanlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum" ifadesini kullandı.
 
SALDIRI TÜRKİYE'YE 
 
"Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum" diyen Davutoğlu şunları söyledi: "Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. En kısa zamanda kesin neticeye ulaşılacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Bu menfur saldırı bütün Türkiye'ye yapılmıştır ve huzurumuzu, birliğimizi, demokrasimizi hedef almaktadır. Hain odaklar en ağır şekilde cezalandırılacaktır."
 
Dünya liderlerinden kınama
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili Türkiye siyasi yönetimine değinmeden doğrudan Türkiye halkına taziye ve başsağlığı mesajı iletti. Putin, saldırıyı kınadığını belirtti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Ankara'daki saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım" ifadesini kullandı. İngiliz hükümeti, Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından Türkiye'ye destek mesajları gönderdi.
 
Türkiye'yi dize getiremezsiniz
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’daki terör saldırısını kınadı. Kılıçdaroğlu "Terörle mücadelede siyasi sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız" derken, Bahçeli "Üzüntümüz çok derin, öfkemiz çok kabarık. Hiçbir terör saldırısı Türkiye’yi dize getiremez" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.