Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"CIA, ABD'nin Boru Hattı Planlarına Karşı Çıktığı İçin Esad'ı Devirme Kararı Aldı"

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni, avukat Robert F. Kennedy Jr, ABD'lilerin çoğunun, Washington'ın Suriye'nin seçilmiş yönetimini devirme planından haberdar olmadığını iddia et 

05 Mart 2016

Radio Sputnik’e konuşan Kennedy, “ABD’nin Ortadoğu ilişkilerinin tarihine bakarsak, ABD’nin zaman için Suriye, Irak, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır’ı işgalini ve dehşet verici yenilgisini görüyoruz” dedi.
 
 Kennedy, ABD’lilerin çoğunun, demokratik olarak seçilmiş Suriye hükümetini, Amerikan değerlerine ve politikalarına aykırı olan devirme planından haberdar olmadığını savundu.
 
 ABD ve Suriye’nin, İkinci Dünya Savaşı’nda Fransa’ya karşı birlikte hareket ettiklerini hatırlayan Kennedy, “Savaştan sonra Suriye halkı ülkelerinde ABD model bir demokrasi uygulamak istedi. Seçilmiş başkanın en büyük hatası, ABD’nin boru hattı planlarına karşı çıkmaktı çünkü CIA onu devirmeye karar verdi” diye konuştu.
 
 Kennedy, CIA ajanlarının Suriye ordusuna rüşvet vererek personel şefini öldürmeye çalıştığını ama planın geri teptiğini ve Şam yönetiminin ABD’li diplomatları ülkeden çıkardığını belirtti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.