Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerikan Düşünce Kuruluşu İtiraf Etti: 'Yemen'de Soykırım Var'

Amerikan Düşünce Kuruluşu Politik Araştırmalar Enstitüsü, Washington?un Arabistan?a yönelik her türlü desteğini eleştirerek, Yemen Savaşı sonucunda gerçekleşme ihtimali olan ?muhtemel soykırım? hususunda uyarıda bulundu. 

25 Şubat 2016
Amerikan Düşünce Kuruluşu İtiraf Etti: 'Yemen'de Soykırım Var'

Politik Araştırmalar Enstitüsü, “Amerika’nın Suudi Rejimini Desteklemesi Bir İnsani Faciadır” başlığı altında şu hususlara değindi:
 
“Yemen’de milyonlarca insan şiddetli açıklıkla karşı karşıya iken Amerika, Suudilerin Yemen’e tecavüz ve saldırılarda bulunması için silah temin etmeyi sürdürüyor.
 
 Her ne kadar Suudiler, Yemen’de yapılan hava saldırılarında sivillerin katledilmesini araştırmak için üst düzey bir komite oluşturmuşlarsa da, çok sayıda sivilli hedef alıp katletmeye ve kapsamlı tahripler yapmaya devam ediyorlar.
 
 Yemen halkının bedbahtlığına ve çektiği eziyetlere bir de Amerika’nın Arabistan’a 1.3 milyar dolarlık silah satışının onaylanmasını ekleyin. Satılacak silahlar arasında havadan karaya kullanılan silahlar da bulunmaktadır. Amerika, 2010 yılından 2014 yılına kadar olan süreçte Suudi Arabistan’a 90 milyar dolarlık silah satışı yapmıştır. Bu silahların arasında uluslararası kanunlar açısından yasak sayılan küme bombaları da bulunmaktadır.”
 
 Politik Araştırmalar Enstitüsü, Arabistan’ın Yemen Savaşı’ndaki hava işgalinin altını çizerek bu işgalin şimdiye kadar 2.3 milyon insanı evsiz bıraktığını ve 2500 kişisi sivil halk olmak üzere toplam 5700 kişinin ölümüne sebep olduğunu açıkladı.
 
Öte yandan, Enstitü, Yemen’deki ölümlerin üçte ikisinin Suudi Arabistan’ın hava saldırıları sonucu gerçekleştiğini, Yemen halkının yüzde seksen ikisinin ilk yardım ve tıbbi malzemeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.