Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dostları Acı Söyledi ! ABD :Suudi Arabistan'ın Suriye'de Savaşma Kabiliyeti Yok

Suudi Arabistan?ın yandaşlarıyla birlikte Suriye müdahalesi ihtimaline karşın ABD?den açıklama geldi 

17 Şubat 2016
Dostları Acı Söyledi ! ABD :Suudi Arabistan'ın Suriye'de Savaşma Kabiliyeti Yok

Ulusal Savunma İstihbarat Başkan yardımcısı yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın IŞİD teröristlerine karşı karadan mücadele etme kabiliyetinin olmadığını söyledi.
 
Kongrede gündemi değerlendiren başkan yardımcısı ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan operasyonlarla IŞİD’e karşı mücadele yürüttüğünü hatırlatırken, bölge ülkelerinin karadan IŞİD’e karşı savaşma ve mücadele etme kapasitesinin olmadığını belirtti.
 
Vincent Stewart’a göre Arap ülkelerinin karada savaşma kabiliyetleri oldukça düşük. Kendilerine ait düzenli bir kara ordusu olmayan Suudi Arabistan, BAE ve Katar Yemen’deki operasyonlarda dahi paralı asker kullanmak zorunda kalıyor.
 
Vincent Stewart son olarak şunları söyledi: “Suudi Arabistan, Katar ve BAE, Yemen’de güzel iş çıkardılar. Ancak IŞİD’e karşı karadan savaşmak için yüksek derecede askeri birikim gerekir. Bu nedenle bu ülkelerin karada IŞİD’le mücadele etmeleri olanaksız”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.