Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen Ordusu,Suudi Arabistan'ın Paralı Askerlerinin Karargahını Vurdu

Yemen ordusu ve halk komiteleri, Pazar günü ??Marib?? eyaletinde ki ??el Beyrag?? askeri üssüne balistik füze fırlattı. 

19 Ocak 2016
Yemen Ordusu,Suudi Arabistan'ın Paralı Askerlerinin Karargahını Vurdu

El Mesire kanalının bildirdiğine göre; Yemen ordusu ve halk komiteleri tarafından, Pazar günü Suudi Arabistan’a doğru ateşlenen balistik füzenin ‘‘Marib’’ eyaletinde askeri üsse isabet etmesi sonucu, onlarca Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait asker öldü veya yaralandı.
 
Yemen ordusu ve halk komiteleri, Pazar günü ‘‘Marib’’ eyaletinde ki ‘‘el Beyrag’’ askeri üssüne balistik füze fırlattı.
 
Yemenli bir kaynağın söylediğine göre: Balistik füze saldırısı sonucu, Suudi Arabistan, BAE ve Blackwater grubuna ait onlarca asker öldü.
 
Saldırı sırasında, askeri üste bulunan operasyon odası, casus uçaklar ve bilgi sistemi imha edildi.
 
Yemen ordusu ve halk komiteleri, şimdiye kadar düşmana ait askeri üsleri ve mevzileri 3. Kez balistik füzeyle hedef almakta.
 
Balistik füze saldırısı sonucunda, füze taşıyan 25 araç, 3 adet petrol tankeri, 4 adet Ambulans, 2 adet Apache helikopteri ve birkaç adet casus uçak imha edildi. Ayrıca, saldırıda tanklarından içinde bulunduğu 100 adet zırhlı araç çıkan yangın sonucu kül oldu.
 
Balistik füze saldırısı sonrası paralı askerler grubu Blackwater’a ait 3 adet Apache helikopter ve 47 adet zırhlı araç imha edildi.
 
Suudi Arabistan yaklaşık 10 aydan buyana, 9 koalisyon ülkesi ve Amerika’yla birlikte firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi yönetime döndürmek için Yemen’e hava saldırısı düzenlemekte.
 
Suudi Arabistan’ın Yemen’e düzenlediği hava saldırılarında, ülkenin tüm altyapısı, hastaneler, okullar ve yerleşim merkezleri yerle bir edildi.
 
Binlerce Yemenli hava saldırıları sonucu şehit olurken, binlerce çocuk, kadın ve yaşlıda yaralandı. Saldırı da ülkenin %80 altyapısı hasar yüzünden kullanılamaz hale geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.