Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Anonymous Hacker Grubu Genç Nemr İçin Suud'u Hackledi!

Hacker grubu Anonymous, 2012'de yönetim karşıtı gösterilere katıldığı gerekçesiyle idam cezasına çarpıtırılan Suudi genç Nimr'i kurtarmak için harekete geçti.  

29 Eylul 2015
Anonymous Hacker Grubu Genç Nemr İçin Suud'u Hackledi!

BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğine seçilen Suudi Arabistan’ın, 20 yaşındaki Ali Muhammed el Nimr’i 2012’deki ‘Arap Baharı’nda gösterilere katıldığı gerekçesiyle çarptırıldığı idam cezasının her an infaz edilmesinden korkuluyor.

Hacker grubu Anonymous da Suudi Arabistan'ın resmi internet sitelerini hackledi.

Grup, Nimr’in önce kafasının kesilmesi, ardından da çarmıha gerilmesi kararını Twitter’da da #OpNimr (Nimr Operasyonu) etiketiyle protesto etti.

'VİRÜS MUAMELESİ GÖRECEKSİNİZ'

Suudi Arabistan’a yönelik bir de açıklama yayınlayan Anonymous, şu ifadeleri kullandı:

“Masum bir genç olam Ali Muhammed el Nimr ölüme mahkum edildi. Bir kenarda durup infazını izlemeyeceğiz. Doğal olarak, idam kararı temyize götürüldü, ama temyiz duruşması gizlice yapıldı ve ret kararı çıktı. Nimr’in ifadesini zorla verdiğini ve avukat hakkının kullandırılmadığı da iddia ediliyor. Tüm hukuki yollar tükendi, her an infaz edilebilir. Umarım bu kez bizi dinler ve bu genç adamı serbest bırakırsınız. Yoksa virüs muamelesi göreceksiniz, biz de sizi tedavi edeceğiz.”

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.