Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

18 Türk Hacıdan Haber Yok

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Mekke'den Hac'da meydana gelen felakatle açıklamalar yaptı. Görmez özel tur şirketleriyle gelen yaklaşık 18 Türk hacıdan haber alınamadığını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, 18 Türk hacıdan 4'ü ile iletişim kurulduğunu bildirdi. Öte yandan, gece saatlerinde bir Türk hacıya daha ulaşıldığı haberi geldi. 

24 Eylul 2015
18 Türk Hacıdan Haber Yok

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mekke'deki faciayla ilgili bilgi verirken gözleri doldu ve konuşması bir süre kesildi. İşte Görmez'in açıkmaları:

"Çok büyük bir hüzün duyduğumu ifade etmek isterim. Öncelikl İslam toplumlarının başı sağ olsun. Maalesef az önce geniş bir toplantı yaparak bizatihi hadisenin içerisinde bulunanların dinledikten sonra görgü tanıklarının verdikleri ifadeleri dikkate alarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Arafat’tan Mina’ya doğru hacı adayları gelirken, Cemerat’da Şeytan taşlayan hacılar ile, henüz Cemerat'a doğru gelen hacıların karşılaşması neticesinde büyük bir izdiham yaşanmış. Ve bu izdihamda 717 hacı dünyadan gelen hacı kardeşimiz hayatını kaybetmiş. 836 hacının da yaralı olduğu bildirilmiştir. Bu sayılar an be an değişiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz 20 yıldır, hac ibadetinin güvenliği açısından, hac ibadetinin erkanı menasıki içerisinde görülen, Mina’da gecelemek konusunda sahab eden bazı sahabilerin çok daha kısa süre içerisinde hacı adaylarımızın araftan Müzdelife'ye Müzdelife'den Cemerat'a intikallerini sağlamaktadır. Böyle olduğu içindir ki, iyi  ki Diyanet bu kararı almış. 

Bu saatler içerisinde bizim o bölgede bulunan herhangi bir hacımız olmamıştır. Yani Diyanet İşleri Başkanlığı şemsiyesi altında gelen hacılarımızdan herhangi birisi bu üzücü hadisenin yaşandığı bölgede o saatlerde olmamıştır. Bizim kendi talimatnamemize göre herhangi bir hacı adayımızın o saatlerde orada olması yasaklanmıştır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.