Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dağlıca'da Terör Saldırısı, Onlarca Şehidimiz Var

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yol kenarına döşenen mayın iki askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Genelkurmay, patlamada 'şehit' ve yaralananlar olduğunu duyurdu, ancak sayı vermedi. 

07 Eylul 2015
Dağlıca'da Terör Saldırısı,  Onlarca Şehidimiz Var

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, akşam saatlerinde iki askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Patlama sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan askerler var.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, "Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi.

Genelkurmay bu bölgede operasyonların 4 Eylül'de başlatıldığını belirtti.

İki askeri araca yönelik saldırının ardından hava destekli operasyonların da başlatıldığını açıklayan Genelkurmay, iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile PKK'ya ait toplam 13 hedefin vurulduğunu duyurdu.

Başbakan Ankara'ya döndü

Konya'da Türkiye-Hollanda karşılaşmasını izleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, maçı yarıda bırakarak acilen Ankara'ya döndü. Başbakanlık Basın Merkezi, Davutoğlu'nun Ankara'da güvenlik yetkilileriyle toplandı.

Başbakanlık resmi konutunda saat 23.25'te başlayan toplantıya Başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkilileri katıldı.

Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren güvenlik zirvesi saat 00.45 civarı sona erdi.

Erdoğan: Amacına ulaşamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" ifadesini kullandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.