Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye'de Aynı Bölgede Ikinci Kez Ateşkes

Suriye'de yaklaşık 2 hafta önce yerel ateşkes ilan bölgeler için benzer bir karar daha alındı. Ordu ve muhaliflerin uzlaşmasıyla ilan edilen ateşkesi, Hizbullah denetleyecek. 

27 Ağustos 2015
Suriye'de Aynı Bölgede Ikinci Kez Ateşkes

Suriye’de hükümet ile orduya karşı savaşan muhalifler arasında gece başlayan geçici ateşkes görüşmeleri sonlandı. Lübnan sınırına yakın Zabadani kasabası ile İdlib vilayetindeki Şii yoğunluklu 2 köyde 2 günlük ateşkes ilan edildi. Tass ajansının Reuters'a dayandırdığı haberine göre, bugün yerel saatle 06.00’da başlayan ateşkese uyulup uyulmadığını Suriye ordusu safında yer alan Hizbullah savaşçıları denetleyecek. 

Yine Zabadani ile İdlib’deki Fuaa ve Kafraya köylerinde 12 Ağustos’ta da 48 saat ateşkes ilan edilmişti. Ancak El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nin anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle ateşkes uzatılmamıştı. 

Kalamun Dağları’nın güneyinde yer alan Zabadani, Suriye’deki muhaliflerin en büyük kalesi olarak görülüyor. Ordunun yalnızca muhaliflerle değil Nusra ve Ahrar’uş Şam ile savaşmak zorunda kaldığı Zabadani 4 Temmuz’dan beri alınmaya geri alınmaya çalışılıyor.

ABD'NİN SURİYE TEMSİLCİSİ YARIN RUSYA'DA

Bu arada ABD’nin yeni Suriye Özel Temsilcisi Michael Ratney, Suriye krizine siyasi çözüm arayışı için bu hafta Rusya, Suudi Arabistan ve İsviçre’yi ziyaret edecek. Göreve 1 ay önce getirilen Ratney, yarın Rusya’nın başkenti Moskova’da üst düzey yetkililer bir araya gelecek, ertesi gün de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gidecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.