Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran ve Çin, Nükleerde Işbirliğini Geliştiriyor

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkesinin Çin ile nükleer konuda işbirliğini geliştirmek istediğini söyledi. Tarafların İran'da inşa edilecek küçük santraller için yapılan görüşmelerde son aşamaya geldiği bildirildi. 

27 Ağustos 2015
İran ve Çin, Nükleerde Işbirliğini Geliştiriyor

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, nükleer konuda görüşmeler yapmak için Çin'in başkenti Pekin'e giden Salihi, ülkesinin 5+1 ülkeleri ile vardığı nükleer anlaşma sonrasında iki ülke ilişkilerinin yeni bir aşamaya girdiğini ve ilişkilerin geleceğinin aydınlık olduğunu belirtti.

Salihi, İran'da inşa edilecek 100 megavatlık küçük santraller için Çinli yetkililerle görüşmeler yaptıklarını, bu ziyarette görüşmelerin son aşamasını gerçekleştireceklerini ve reaktörlerin inşası konusunda Çinli tarafla bir işbirliği anlaşması imzalanmasını umduğunu dile getirdi.

Çin ile Arak ağır su reaktörü konusundaki müzakerelerin Çin temaslarının önemli bir başlığı olacağını belirten Salihi, nükleer anlaşmada reaktörün yeniden tasarlanmasının öngörüldüğünü hatırlattı.

Konuyla ilgili bir çalışma grubu oluşturulacağını ve asli rolü Çin'in üstleneceğini belirten Salihi, "Çin'in yanı sıra bu çalışma grubuna ABD'nin de katılımı var. Aynı şekilde diğer 5+1 ülkeleri ve Güney Kore gibi ülkeler de bu gruba katılabilir" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.