Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği Yeniden Açılıyor

İngiltere, dört yıllık bir aranın ardından Tahran Büyükelçiliği?ni bu hafta sonu yeniden açıyor. Açılışa İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond katılacak.  

21 Ağustos 2015
İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği Yeniden Açılıyor

Kasım 2011’de İran’a yönelik bir dizi yaptırım kararı alan İngiltere’nin Tahran Büyükelçiliği’ni saldırıların hedefi olmuştu. Büyükelçilik binasını kapama kararı alan İngiltere, Londra'daki İranlı diplomatları da sınır dışı etmişti.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, P5+1 ülkeleri ile İran arasında varılan nihai nükleer anlaşmanın ardından Londra, Tahran Büyükelçiliği’ni yeniden açma kararı aldı. Gazete, açılış için hafta sonunda Tahran’a gidecek Dışişleri Bakanı Hammond’a çok sayıda İngiliz iş adamının da eşlik edeceğini yazdı.

Hammond, son 14 yılda İran’a giden ilk İngiltere dışişleri bakanı olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.