Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen'de Tüyler Ürperten Bilanço!

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Fonu UNICEF, Yemen'de her gün ortalama 8 çocuğun ülkede yaşanan Suud?un terör saldırıları sonucu öldüğünü ya da sakat kaldığını rapor etti. 

21 Ağustos 2015
Yemen'de Tüyler Ürperten Bilanço!

UNICEF, Yemen'de devam eden çatışmalarda geçtiğimiz dört ay içinde 400'e yakın çocuğun hayatını kaybettiğini, 600'ünün ise yaralandığını belirtti. Kurum, yetersiz beslenme, sağlık hizmetlerinin aksaması, okulların kapanması v dikkat çekti. UNICEF'in Yemen Temsilcisi Julien Harneis, çatışma bölgesinin Yemenli çocuklar için büyük trajedi olduğunu söyledi. Harneis, “Çocuklar bombalar ya da mermi, hastalık ve yetersiz beslenme gibi giderek artan tehdit ile karşı karşıya hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Kimileri ise ölüyor. Bunun bu şekilde devam etmesine izin verilemez.” dedi.

 UNICEF, raporda ayrıca Yemen'de yaşanan çatışmaların, çocukların hayatında bugün olduğu gibi gelecekte de yıkıcı sonuçlara yol açacağını kaydetti.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.