Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'dan Avrupa Konseyi'ne Karabağ Resti!

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Novruz Mamedov, Karabağ Meselesi nedeniyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden (AKPM) çıkma olasılığını incelediklerini açıkladı. 

26 Haziran 2015
Azerbaycan'dan Avrupa Konseyi'ne Karabağ Resti!

Novruzov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği'nin bazı kurumlarıyla birlikte AKPM de uluslararası hukukun kendileri için hiçbir anlam taşımadığını, onlar için 'istediğimiz gibi olmalı' ilkesinin önemli olduğunu gösteriyor. Bu kurumların, Yukarı Karabağ sorunuyla ile ilgili duruşu, bunu açık şekilde sergiliyor. Bu çifte standartlara bir örnek. Maalesef, Avrupa henüz bu siyasetlerinin onları nereye götürdüğünü ve neyle bitebileceğini anlayamıyor. Avrupa Konseyi'nin bu duruşu, Azerbaycan'ın bu örgütteki varlığını şüphe altına alıyor" yorumunda bulundu.
 
Avrupa Birliği'nin Azerbaycan'a karşı kampanya üzerinde çalıştığını ve içine NATO'yu çektiğini ifade eden Novruzov, "Bu durum, Azerbaycan'ı dış politika rotasını değiştirmeye zorlayabilir" dedi.
 
AKPM, 23 Haziran Salı günkü toplantısında, Azerbaycan temsilcileri tarafından hazırlanan "Azerbaycan'da demokratik kurumların faaliyeti" başlıklı rapora esasen bu ülkeyle ilgili bir karar kabul etti.
 
Bu arada, Ermenistan yanlısı bazı Avrupalı milletvekilleri, Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarındaki varlığına ilişkin maddeleri karar taslağından çıkarmaya çalıştı. Ancak tasarı, Yukarı Karabağ'daki durum dikkate alınarak kabul edildi.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.