Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Gazetesi: Şah, Mossad'dan İmam Humeyni'nin İnfazını İstemişti

İslam Devrimi'nden önceki İran başbakanı Şahpur Bahtiyar'ın Şah Rıza?nın telkinleriyle Mossad'dan İmam Humeyni'yi öldürmesini istediği iddia edildi. 

16 Mayıs 2015
İsrail Gazetesi: Şah, Mossad'dan İmam Humeyni'nin İnfazını İstemişti

İsrail Gazetesi Yedioth Ahronot'un haberine göre, Tel Aviv'de bulunan Ulusal Güvenlik Araştırmaları, İran'da gerçekleşen İslam İnkılabından önceki  İran Başbakanı Şahpur Bahtiyar, Şah Rıza'nın da telkinleriyle, Mossad'dan İmam Humeyni'yi öldürmesini istemiş.

Bilginin eski bir Mossad görevlisi olan Yossi Alfer'in kitabında bulunduğu da söylenirken, Alfer'in bu talebi Bahtiyar'dan 1979 Ocak'ında aldığı söyleniyor.

Mossad'ın öneriyi değerlendirdiğini ancak Humeyni hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığını belirten Alfer, bu isteği gerçekleştirmedikleri için "pişman" olduğunu söylüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.