Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İbadi: Beyci, IŞİD'in Son Yuvası Olacak

IŞİD kontrolünde bulunan, ülkenin en büyük petrol rafinerisine sahip Beyci'nin yakında kurtarılacağını söyleyen Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Beyci, Musul'dan önce IŞİD'in en son yuvası olacak" dedi.  

16 Mayıs 2015
İbadi: Beyci, IŞİD'in Son Yuvası Olacak

İbadi, Enbar vilayetinin kent merkezi olan Ramadi'de yaşanan çatışmalarla ilgili olarak devletin resmi televizyon kanalında kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Başbakan İbadi, kentteki güvenlik güçlerinin 'düşman ve kötü niyetlilerin' söylenti ve propagandasına kulak asmaması gerektiğine işaret etti. Enbar halkının desteğiyle IŞİD saldırılarının püskürtüleceğini vurgulayan İbadi, zafer elde edilmesinin yakın olduğunu söyleyerek, "Sahadan edindiğim bilgilere göre, IŞİD, yurt içi ve yurt dışında yeteri sayıda savaşçı toplayamıyor. Örgüt, bugün çok sayıda militanını kaybetmiş ve binlercesi de kaçmış" ifadelerini kullandı.

Büyük bölümü IŞİD kontrolünde bulunan ve ülkenin en büyük petrol rafinerisine sahip Beyci'nin de yakında kurtarılacağını savunan İbadi, "Beyci, Musul'dan önce IŞİD'in en son yuvası olacak" görüşünü dile getirdi.

BİRLİK ÇAĞRISI YAPTI

Ülkedeki tüm vatandaşları, Irak bayrağı altında birleşmeye çağıran Başbakan İbadi, şunları söyledi:

"Söz birliği ve ulusal birlik tutumu en büyük silahtır. Düşman, bu ulusal birliğimizi vurmak istiyor. Halkımızın düşmanın tuzağına düşmeyecek kapasite ve şuura sahip olduğunu biliyoruz."

Ramadi'deki hükümet binalarının öğlen saatlerinde terör örgütü IŞİD tarafından ele geçirildiği ifade edilmişti. Kentteki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD, Ramadi'deki Vilayet Meclisi binası, Enbar Polis Merkezi, Vali Suhayb el-Ravi'nin ofisi ve diğer hükümet

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.