Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çavuşoğlu: İran İle Yemen Konusunda Anlaştık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yemen meselesini İranlı yetkililerle geniş bir şekilde ele aldıklarını ve mutabık kaldıklarını söyledi. 

11 Nisan 2015
Çavuşoğlu: İran İle Yemen Konusunda Anlaştık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmet Karti ile yaptığı ortak basın toplantısında İran'la Yemen konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyareti sırasında "Yemen konusunda İran ile bir ortak çalışma yapılması kararı alındığı" şeklinde basına yansıyan haberler hatırlatılarak konuya ilişkin detaylar sorulan Çavuşoğlu, "Yemen'de bir yangın var. Bu yangını söndürmemiz gerekiyor. Yemen'de şu andaki durumdan sorumlu olan ülkeler de var. Bunları da biz açıkça Tahran'da konuştuk. Önemli olan şimdi bu sorunun nasıl çözüleceği.

Biz siyasi diyalog ve siyasi çözümle Yemen probleminin üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Bu siyasi çözüm için ateşkesin sağlanması, insani yardımların gönderilmesi, sonuç odaklı müzakerelerin başlatılması ve herkesi kapsayacak bir yönetim anlayışının yerleşmesi için bizlere önemli görevler düşüyor. Bu konuda iş birliği yapmamız konusunda İran ile mutabık kaldık. Körfez ülkeleriyle de temaslarımız devam edecek. Burada amacımız Yemen'deki kaosu sona erdirmek ve Yemen'e barışı, istikrarı huzuru tekrar getirmek" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.