Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hocalı Soykırımı Halkalı Kültür Merkezi?nde Anıldı (Foto)

Hocalı Soykırımı, Halkalı Kültür Merkezi'nde Zehra Ana Azerbaycan Okulu?nun düzenlediği programla anıldı.  

27 Şubat 2015
Hocalı Soykırımı Halkalı Kültür Merkezi?nde Anıldı (Foto)

Hocalı'ya Adalet Haftası etkinlikleri çerçevesinde başta Azerbaycan olmak üzere dünyanın dört bir yanında anma törenleri düzenleniyor.

Türkiye'de düzenlenen en kapsamlı etkinliklerden biri de Zehra Ana Azerbaycan Okulu’nun organizasyonuyla Halkalı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yakın tarihin en büyük soykırımının anıldığı törene İstanbul'un dört bir yanından yüzlerce kişi katıldı.

Türkiye'de düzenlenen en kapsamlı etkinlik Halkalı Zeynebiye'de gerçekleşti. Yakın tarihin en büyük soykırımının anıldığı törene İstanbul'un dört bir yanından genç yaşlı binlerce kişi katıldı.

Tören Zehra Ana İlimler Akademisi Müdürü Önder Şayir’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, şehitler için saygı duruşu yapıldı ve Zehra Ana Azerbaycan Okulu öğrencileri tarafından Türkiye ile Azerbaycan'ın milli marşları okundu.

Milli marşlardan sonra katılımcılara Zehra Ana Azerbaycan Okulu’nun yıl içerisindeki faaliyetlerini anlatan bir video klip izletildi.

Klibin ardından Zehra Ana Azerbaycan Okulu Müdürü Serdar Koca, günün anlam ve önemiyle alakalı bir konuşma yaptı. Koca: ”Avrupa’da bir kişi öldüğünde bütün dünya ayağa kalkıyor, fakat ölen Müslüman olunca dünya kör, sağır, dilsiz. Biz buradan bütün dünyayı Hocalı için adalete çağırıyoruz.”dedi.

Koca’nın ardından Zehra Ana Azerbaycan Okulu öğrencileri coşkulu şiirler okudu.

Şiirlerinden ardından izletilen “Hocalı’da Katliam Var” adlı izleti törende duygu dolu anlar yaşattı.

Klibin ardından kürsüye davet edilen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz: “Hocalı katliamında da gördüğümüz gibi küfür ve zulüm tek millettir. Bu zulümlere karşı birlik olmak zorundayız, çünkü Müslümanların kaderi ortak yazılmıştır. Bu zulümlerde ancak Müslümanların birlik ve beraberliğiyle son bulur. Hocalı’da yaşananlar ise kesinlikle bir savaş değildir kahpeliktir.”dedi.

Karadeniz’den sonra kürsüye İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz davet edildi. Özgündüz: “Bugün IŞİD nasıl baş kesiyor zulüm ediyorsa, o günde aynısını Ermeniler yaptı. Bedeli ne olursa olsun er ya da geç Azerbaycan güçlü ordusuyla Karabağ’ı geri alacaktır.” dedi.

Özgündüz’ün ardından “Hocalı’nın Şahitleri” adlı video klipte o gün Hocalı Soykırımı’na şahit olan kişilerin konuşmaları izleyenleri duygulandırdı.

Duygu dolu klibin ardından İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Genel Sekreteri Elshad İskenderov bir konuşma yaptı. İskenderov: "Tarih boyu ve bir zulüm eden bir de mazlum olan taraflar olmuştur. Bir de bu zulme sessiz kalanlar… Biz Hocalı’da yapılan bu insanlık suçuna karşı sesimizi çıkarmalayız, susmamalıyız. Tıpkı Kerbela Kahramanı Hz. Zeyneb’in Yezid’in sarayında zulme susmadığı gibi.”dedi.

İskenderov’dan sonra kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz davet edildi. Özgündüz: "Ermeniler Hocalı’da kadın çocuk yaşlı katlettiler bu soykırım değilse soykırım nedir? 70 Müslüman ülkesi neden soykırım demez?

Ermeniler Hocalı’da, Karabağ’da katliam yaptılar. Hocalı’da yapılan zulmün aynısı Kerkük’te, Telafer’de, Suriye’de Türklere karşı yapılıyor.  Hocalı’da bu zulmü yapanlar gayri müslimdi ama maalesef Irak’ta, Suriye’de bu zulümleri işleyenler sözde Müslümandırlar." dedi.

Tören Zehra Ana Azerbaycan Okulu öğrencilerinin Asker marşıyla son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.