Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suud Yemen?de Fitne Peşinde

Yemen'deki büyük halk desteğiyle Husilerin ulusal konseyi kurmasının ardından San'a büyükelçisini geri çeken Suudi Arabistan, büyükelçiyi Yemen'e ama bir zamanlar bağımsız olan Güney Yemen'in başkenti Aden'e göndererek fitne peşinde koşuyor. 

27 Şubat 2015
Suud Yemen?de Fitne Peşinde

Yemen'deki olaylar Yemen’de büyük halk desteğiyle Ensarullah Hareketinin ulusal konsey oluşturmasından sonra San'a büyükelçisini geri çeken Suudi Arabistan, büyükelçiyi tekrar Yemen'e gönderme karar ıaldı. Ama Suudiler, elçiyi başkent San'a'ya değil de, eski yönetimin toplanmaya başladığı Aden'e gönderecek.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen'deki olaylar ve Husilerin yönetimi ele geçirmesinin ardından Sana büyükelçisini geri çeken Suudi Arabistan, büyükelçiyi Yemen'e yeniden gönderiyor. Ancak Suudi Arabistan Büyükelçisi'nin görevine Yemen'in başkenti Sana'da değil, ülkenin güneyinde yer alan Aden'de devam edeceği ifade ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.