Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde kısa aralıklarla düzenlenen 2 intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esed yanlılarının yaşadığı Trablus'un Cebel Muhsin bölgesindeki bir kafede 2 ayrı intihar saldırısı düzenlendi. İkincisinin daha şiddetli olduğu belirtilen patlamalarda 9 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.
Lübnan hükümeti, Trablus'taki Suriye rejimi yanlıları ile karşıtları arasında yaşanan kanlı olayların önlenmesi için Mayıs 2014'te, "güvenlik planını" uygulamaya koymuştu. Ordu da bu çerçevede, Esed yanlılarının yaşadığı Cebel Muhsin ve Suriye rejimi karşıtlarının yaşadığı Babu't-Tebbane bölgelerinde operasyonlar düzenlemişti.
SALDIRILARA TEPKİLER
Lübnan Başbakanı Temmam Selam, Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde bir kafeye kısa aralıklarla düzenlenen 2 intihar saldırısına ilişkin, Lübnanlıları bu saldırının terörize edemeyeceğini ve devletin teröristlerle mücadelesini zayıflatmayacağını belirtti.
Selam, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıları şiddetle kınayarak, "Bu saldırı, asla Lübnanlıları terörize edemeyecek. Devletin terör ve teröristlerle mücadelesini zayıflatamayacak" değerlendirmesinde bulundu.
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah da saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan halkına bu tür "korkunç suçlar"a karşı sabırlı davranmaları çağrısında bulunarak, "Bu hassas vakitte bölgemize saldırının amacı, halkımız arasında fitne tohumlarını ekmek amaçlıdır. Bu tür olaylara karşılık vermeyip, suçluların hedeflerine ulaşmasına imkan tanımamamız gerekir" ifadeleri kullanıldı.
Lübnan eski Cumhurbaşkanı Mişhel Süleyman, Müstakbel Partisi lideri eski Başbakan Saad Hariri, Müstakbel Hareketi cumhurbaşkanı adayı Samir Caca da yayımladıkları mesajlarla Cebel Muhsin saldırılarını kınadı.
Trablus'ta, Nisan 2014'te çıkan çatışmalarda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 145 kişi de yaralanmıştı. Eski Başbakan Refik Hariri'nin uğradığı suikast sonucu 2005'teki ölümünün ardından da iki bölgede karşıt gruplar arasında çatışmalar başlamış, 2008'de şiddetlenen olaylarda 170 kişi ölmüş, bin 284 kişi yaralanmıştı.