Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail?den Terör Fırsatçılığı!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Paris saldırısından rolünü kaptı. Bu saldırıyı barbarlık olarak nitelendiren Netanyahu, kendilerini bununla her gün muhatap olduklarını iddia etti ve Batı ülkelerinden kendilerine destek olmasını istedi. İsrail, geçtiğimiz yılın Temmuz'unda Gazze'de yaptığı katliamda en az iki bin kişiyi katletmişti 

10 Ocak 2015
İsrail?den Terör Fırsatçılığı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) katılım belgesini imzalamasını hazmedemiyor. Hamas'ı teörist olarak nitelendiren Netanyahu,  Filsitin yönetimini de Hamas'a destek vermekle suçladı.

Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, "Filistin'in İsrail'le çatışmayı tercih ettiğini" iddia etti.
Buna sessiz kalamayacaklarını ifade eden Netenyahu, şunları kaydetti:

"İsrail askerlerinin ve komutanlarının UCM önünde tahkir edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Asıl hesap vermesi gerekenler Hamas'ın terör eylemlerine destek veren Filistin otoritesi liderleridir. İsrail askerleri, devletimizi korumaya devam edecektir ve biz de onları aynı şekilde koruyacağız."

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona ermesi için hazırlanan karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nde reddedilmesinin ardından, aralarında UCM kurucu temel anlaşması Roma Sözleşmesi'nin de bulunduğu uluslararası anlaşmalara katılma belgesini imzalamıştı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.