Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rıdvan Kaya: "IŞİD Sünni Hareketin Lokomotifidir! "

Özgür-Der'in düzenlemiş olduğu "Suriye'de ve Irak'ta Neler Oluyor?" konulu seminerde konuşan Özgür-Der Başkanı Yazar Rıdvan Kaya IŞİD? ten ?Sünni Hareketin lokomotifi? diye söz etmesi şok etti. 

01 Aralık 2014
Rıdvan Kaya:

Küçükçekmece Özgür-Der' in düzenlemiş olduğu "Suriye'de ve Irak'ta Neler Oluyor?" konulu seminerde konuşan  Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya IŞİD’i Sünni hareketin lokomotifi olarak gösterdi."

İşte Rıdvan Kaya’nın tepki çeken o sözleri:

Irak'ta 12 yıldır yaşanan zulümler karşısında başlayan isyanların, Maliki'nin mezhepçi politikalarının karşısında bir Sünni hareketi olarak ortaya çıkmış ve bölgede örgütlü bir yapı olan IŞİD bu hareketin lokomotifi olmuştur. IŞİD' in Musul'u ele geçirmesiyle birlikte Musul'un işgali diye bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Oysa Musul'daki Sünni Araplar Irak yönetiminin Musul'dan çekilmesini sevinç gösterileriyle kutlamıştır."

“IŞİD Irak’ta Mazlumların Yanındadır”

 Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya geçtiğimiz günlerde  İzmir’de katıldığı bir seminerde de IŞİD'i överek: “IŞİD Irak'ta mazlumların yanındadır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından da terör listesinde gösterilen IŞİD'i “Sünni Hareketin Lokomotifi” diyerek öven Rıdvan Kaya’nın IŞİD’le organik bir bağı olup olmadığı ve Türk Yargı makamlarının bu açıklamaya ne tepki vereceği merak ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.