Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ÖZGÜNDÜZ: Drzava Turska treba biti ponosna na svoj narod

U Zejnebije dzamiji danas na hutbi pred hiljadama klanjaca lider DZaferija Selahattin Özgündüz govorio je o sastanku koji je odrzan u Saudijskoj Arabiji u Dzeddi, na kojem je bila tema prtiv teroristicke organizacije İSİD A. Treba sjesti i razmisliti od kud ta organizacija, ako je niko ne podrzava kako opstaje? Ako su svi protiv nje kako se ne ugasi? Ako joj niko ne daje novac odakle oruzije? 

15 Eylul 2014
ÖZGÜNDÜZ: Drzava Turska treba biti ponosna na svoj narod

Kada vidimo marku oruzija kojeg koriste tada ce nam sve biti jasno. Da li cemo sjediti skrstenih ruku i posmatrati bahata ponasanja i gledati ubijanja ili cemo nesto uraditi?! Lako  je naci neki izgovor , treba reagovati. Sjediti i posmatrati nikome nece donijeti dobit. Zasto zarobljavaju nase diplomate tek onako sto im se svide na oko ili …ne, sada  ce svima biti jasno zasto . Zato sto ce se prijecednik od njihove odbrane itekako okoristiti. Nece samo imati  korist za izbor jer su prosli, nego pametno logikom ide, da bi mu korist dolazila i poslije izbora.

U narednim danim cemo vidjeti sta ce biti, sta nas ceka, ali ovo nije pravi put. Republika Turska se boji, nesmije da se bori protiv teroristickih organizacija, to je sramno i pomisliti a ne i  spomenuti. Ova drzava je dovoljno jaka da diplomate ne daje u ruke teroristickim organizacija. Dovoljno je jaka da to sprijeci, da ih zastiti. Zasto se predstavlja ovako slabom kada nije tako?
Strani agenti i svi ostali znaju kakvo je stanje u zemlji, i koji dio zemlje pripada ovoj zemlji. Oni ce doci i uzeti od nas taj dio zemlje a mi necemo smjeti nista ni reci.

Turska koliko god da je jaka ovo  ne smije uraditi. Düveli Muazzama je dao preko 12 milijona dersova za ovu zemlju. Poslije ce neko doci da uzima zemlju od nas, da drzi nas narod kao taoce, a drzavni vrhovnici ce to prihvatiti. Na sta sve to lici?

Ako kazu da to moraju uraditi zbog svoje zemlje, trebaju pitati narod sta misli? Najbitnije je sta narod misli i zeli.  Ja ne zelim da  uzmu tek tako dio zemlje da ga prisvoje, to je od naroda, i ne mogu dozvoliti da tako ponizavaju Tursku, jer ona nije slaba.

‘’ Neka Allah da, da ni o kome ne ovisimo da nas niko ne pogazi’’ Nasa himna ce biti;
‘’ Ja  sam od ezela zivio slobodno i besplatno, samo o Allahu ovisio pa se pitam ko ce mi to stavit lance i svezati me’’
Ovaj narod ne prihvata zarobljenistvo i nije to ni naucio. Odgovornost upravljanja Republike Turske nije kukavi?luk, treba biti  dostojan slave ovog naroda. Narod ovako nesto nije zasluzio.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.