Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fatih Portakal: Türkmenleri Türkiye?ye Şia Diye mi Almıyorsunuz?

Fox Tv?nin Ana Haber Spikeri Fatih Portakal Ana Haber Bülteninde bir çok millete açılan kapının neden Türkmenlere açılmadığını sordu ve ekledi :?Türkmenler şia diye mi açmıyorsunuz kapıları?? 

08 Ağustos 2014
Fatih Portakal: Türkmenleri Türkiye?ye  Şia Diye mi Almıyorsunuz?

Fox Tv Ana Haber Spikeri Fatih Portakal Irak’taki vahşetle alakalı bir haber yayınladıktan sonra  Irak’taki Türkmenlerle alakalı şu sözleri söyledi: “Suriyelilere kapımızı açtık, Afganlara kapımızı açtık, peki Türkmenlere neden kapımızı açmıyoruz? Yani kendi içimizden gelen Türkmen diye adlandırdığımız o vatandaşlarımıza, o soydaşlarımıza neden kapımızı açmıyoruz? Suriye’ye açmışız, insani yardım yapmışız, neden onlara açmıyoruz? Bu soruyu soracağım çünkü Başbakan bunu dile getiriyor; Türkmenleri Türkiye’ye Şia oldukları için mi almıyorsunuz ?“

Öte yandan IŞİD’in, geçen pazar günü Ezidi ve Türkmen nüfusun ağırlıkta olduğu, Musul yakınlarındaki Sincar’ı (Şengal) ele geçirmesinin ardından kentten kaçan binlerce Ezidi ve Türkmen, sığındıkları Sincar Dağı’nda aç-susuz mahsur kaldı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.