Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yıldız Teknik, ÖSO'ya Hayır Dedi

Yıldız Teknik Üniversitesi?nde, Genç Araştırmacılar Kulübü ?kermes? adı altında Suriyeli cihatçılara yardım toplamak isteyince, üniversiteliler izin vermedi. Üniversiteye polis girdi 

04 Nisan 2014
Yıldız Teknik, ÖSO'ya Hayır Dedi

Bu duruma tepki gösteren Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri kermes masasının okulun içinde yer alamayacağı ve grubun çalışma yapamayacağı şeklinde açıklamada bulundu. Bunun üzerine özel güvenlik görevlileri YTÜ öğrencilerine müdahalede bulunarak, önlerinde barikat oluşturdu.

Müdahale sırasında da ÖSO yanlısı grup, öğrencilere sandalyelerle saldırmaya çalıştı. Özel güvenliğin müdahalesinden sonra okula çevik kuvvet ekipleri girdi ve tepki gösteren öğrencilerin karşılarına konumlandı.

YTÜ öğrencileri ‘Katil ÖSO, Üniversiteden Defol’, 'Türkiye Suriye Kardeştir Amerika Kalleştir’ sloganları atarak masanın kaldıralacağı ana kadar bekleme kararı aldıklarını dile getirdi.

Dağılmayan öğrenciler her geçen dakika daha da çoğalarak, "Üniversitemizde gericilere, cihatçılara geçit yok, kardeş Suriye halkının yanındayız." açıklamalarıyla masanın kaldırılmasını istediler. Öğrencilerin yoğun tepkisi üzerine, masayı açan grup masalarını kaldırarak okulu, çevik kuvvet ekipleriyle birlikte terk ettiler.

Öğrencilerin okuldan kovduğu grup daha önce de Boğaziçi ve İstanbul Üniversitesi’nde çalışmalarıyla tepki çekmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.