Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan Güvenlik Planı İşliyor

İrna haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan ordusu bugün bir açıklama yaparak yeni güvenlik planının uygulamaya konmasıyla birlikte Trablus kentinde aranmakta olan 25 kişinin tutuklandığını belirtti. 

03 Nisan 2014
Lübnan Güvenlik Planı İşliyor

Lübnan ordusu, açıklamasında, yeni güvenlik planı uygulamasının nihai hedefe ulaşılıncaya kadar sürdürüleceğini belirtti ve Trablus’ta tutuklanan 75 kişiden 27’sinin, Suriyeli ve Filistinli olduğunu ifade etti.

Tutuklananlardan çoğunun siyasi parti üyesi oldukları belirtilirken, Lübnan İçişleri Bakanı Nihad el-Maşnuk, yeni güvenlik planının uygulanmasıyla birlikte Lübnan’ın eskisinden çok farklı olacağını söyledi.

Lübnan’da uygulamaya konan yeni güvenlik planı çerçevesinde yapılan operasyonlarda tutuklanan şahıslarla birlikte 92 motosiklet, 6 otomobil, çok sayıda silah ve askeri teçhizat da ele geçirildi.

Öte yandan dün Lübnan ordusuna ait helikopterlerin tüm gün Trablus üzerinde keşif uçuşları yaptığı belirtilirken ordunun sürekli çatışmaların yaşandığı Cebel Muhsin ve Babu’t- Tebbane bölgelerine ulaşan yollarda da devriye gezmeye başladığı bildirildi.

Salı günü uygulamaya konan yeni güvenlik planı kapsamında Lübnan ordusuna yönelik kışkırtmaların önlenebilmesi için Trablus kentinde internetin kesildiği bildiriliyor.

Güvenlik birimlerinin, operasyon kapsamında Arap Demokratik Partisi'nin kalesi olan Cebel Muhsin bölgesinde, üç gün önce Suriye'ye kaçtığı iddia edilen Parti lideri Ali Eid'in evine de baskın düzenlediği kaydedildi.

Lübnan ordusuna ait iki helikopterin havadan takip gerçekleştirdiği operasyonlarda, bölgeye hiç kimsenin giriş-çıkışına izin verilmedi. Basın mensupları da güvenlik nedeniyle bölgeye alınmadı.

Operasyon için, bölgeyi Trablus'a bağlayan tüm yollar ulaşıma kapatılırken, civardaki araçlar da tek tek arandı.  

Güvenlik kaynakları, "güvenlik planı"nın uygulanması amacıyla operasyonların Çarşamba gününe kadar süreceğini duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.