Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hamas: 'Referandum Şartıyla Barışa Evet'

Hamas'lı bir yetkili, El Fetih'in İsrail'le yaptığı barış görüşmelerinin sonucunu kabul etmeme hakları olduğunu, ancak ulusal bir referandumdan çıkan sonucu kabul edeceklerini söyledi.  

25 Mart 2014
Hamas: 'Referandum Şartıyla Barışa Evet'

Hamas'ın Batı Şeria'daki önemli isimlerinden Şeyh Hasan Yusuf, Times of İsrael'den Avi Issacharoff'a yaptığı açıklamada, Hamas'ın, İsrail'le barışı referandum şartıyla kabul edeceğini söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın önlerine getireceği anlaşmaya muhalefet etme hakları olduğunu söyleyen Yusuf, bununla birlikte ulusal bir referandumu ve referandumdan çıkacak sonucu kabul edeceklerini sözlerine ekledi.

Yusuf, İsrail'in Filistin halkınını bütün haklarını tanıması ve tam egemenliğe sahip bir Filistin devletinin kurulmasına izin vermesi halinde, barışın mümkün olabileceğini kaydetti. Yusuf, "Ancak İsrail, Filistin halkının haklarını görmezden geliyor" dedi. Hamas yöneticisi ayrıca, örgütünün 1967 sınırlarında bir Filistin devletini kabul ettiğini, İsrail'in 1967 ile birlikte işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Yusuf ayrıca, Hamas yönetiminin işgalci İsrail kuvvetleri ile çift taraflı ve süresi belirlenmiş geçici ateşkes yapmaya hazırlandığını belirtti. Şeyh Yusuf, İsrail'le barış öncesinde, Fetih ile ulusal birliğin de sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Hamas ile Fetih arasındaki şu andaki gerginlik, seçim tartışmalarında yaşanıyor. Fetih, seçimlerin 3 ay içerisinde yapılması gerektiğini söylerken, Hamas süresiz olarak ertelenmesini talep ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.