Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Libya Başbakanından Ülkesine Müdahale Talebi

Libya Başbakanı Ali Zeydan, ülkedeki silahların toplanması ve imha edilmesi için uluslararası topluma müdahale çağrısında bulundu. 

26 Şubat 2014
Libya Başbakanından Ülkesine Müdahale Talebi

El Cezire televizyonunun haberine göre Libya Başbakanı Ali Zeydan, uluslararası müdahale talebiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada uluslar arası toplumun silahların toplanmasını garanti etmesi gerektiğini söyledi.

Libya Başbakanı Ali Zeydan, “Silahların teslimi konusunda anlaşmaya varmalıyız. Ben, uluslar arası toplumdan müdahale etmesini ve Libya’daki silahların toplanması meselesinde hakem rolü oynamasını istedim” dedi.

Libya toplumundaki silahların tüm Libyalıların birbirinden korkmasına neden olduğunu belirten Başbakan Ali Zeydan, “Libyalılar silahlarını birbirine doğrulttu, sonuç itibariyle bizim aramızda hüküm verip garantör olacak birine ihtiyacımız var.

Herkesten silahını alıp tüm Libyalılara toplanan silahların uluslararası garanti ile yok edileceği konusunda güvence verecek birine ihtiyacımız var; çünkü biz bu işi yapamıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.