Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El Kaide: "Türkler Meşru Hedef"

Somali'deki El Kaide bağlantılı Eş-Şebab, Türk vatandaşlarının ve kurumlarının "meşru hedef" olduğunu belirterek, Türkleri ABD'lilerden ya da İngilizlerden farklı görmediklerini söyledi. 

26 Şubat 2014
El Kaide:

Somali'deki El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütünün sözcüsü El Cezire'ye konuştu.

Sözcü Şeyh Ali Dheere, geçtiğimiz sene ordu ve Afrika Birliği askerleri tarafından kaybettikleri toprakları yeniden alacaklarını söylerken, geri çekilişkerinin "taktik" icabı olduğunu savundu.

Röportajda dikkat çekici olan husus ise, Mogadişu'da Türk vatandaşlarına ve kurumlarına da saldıran örgütün sözcüsünün, bunları "meşru hedef" olarak adlandırması.

Şeyh Ali, "Müslümanların en büyük düşmanı NATO ve Türkiye de NATO'nun bir parçası" derken, NATO'nun bir Hıristiyan birliği olduğunu ve örgütün Türkiye'yi Müslümanları ezmek için bir balyoz gibi kullandığını söyledi.

Ali, Türklerin kendileri için ABD'liler, İngilizler ya da Afrika Birliği askerlerinden farklı olmadığını vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.